Új világba lépésről bővebben


Az új világ egy olyan tudati zóna, ahol ugyanez a világ vetül az ember köré, így a belépés gyakorlatilag nehezen érzékelhető. Mivel a jelenben nehéz elképzelni, hogy olyanok olvasnak, akiket ez a téma nem érint, így mondok erről pár szót bővebben.

A belépés alanyi jogon történik és nem valaki adománya. Senkinek nem tartozol ezért köszönettel, vagy ha igen, az saját magad. Az új világ elsődleges célja az azonos minőségek azonos rendszerbe állítása, ami azt jelenti, hogy a megfelelő barátokkal és ellenfelekkel kerül mindenki azonos pályára. Az azonos minőségek eltérő szintekre helyezése úgy hárít el egy rendkívül problémás blokkot, hogy megfelel azoknak a lehetetlen elvárásoknak, amiket azok állítottak, akik nem feltétlenül érdekeltek a blokk feloldásában. Így a blokkot okozó szereplők és körülmények is megmaradnak abban a világban, ahova ők kerültek. Ennek gyakorlati hatása az lehet, hogy mindenkinek elindulnak a dolgai a számára ideális ív felé, ami lehet csalóka is olyan értelemben, hogy a sorsát senki nem tudja előre és sokszor ütközhetnek a rövidtávú (és alacsonyabb látószögű) célok a hosszabb távúakkal. Erre szoktam mondani, hogy inkább a kis álmaid törjenek szét, mint a nagyok.

Az új világban tovább él a régi filmed folytonossága, de már nincsenek jelen azok a tényezők, amik félelemre adhatnának okot. Ám mivel az átlépés nehezen észrevehető, mindenki vélhetően tovább vetíti magának a problémáit és a félelmeit, de ezeket már egy külön erre a célra létrehozott rendszer kezeli, ami nagy terhet vesz le az eddig ezzel foglalkozó segítők válláról. A félelmek végzetes és romboló hatása megszűnt, helyette inkább valami olyasmi várható, hogy színesebbé teszik a játékot és sok váratlanságot idézhetnek elő.

A művelet érinti a párhuzamos valóságokat is, amikkel összefésülődünk, szétválunk, szóval itt is beindul egy komolyabb átrendeződés, hogy a megfelelő emberek és történetek kerüljenek azonos pályákra. Halálesetek esetén mindig mindenki maga dönt erről, én is így jövök el egy csomó olyan valóságból, ahol már nincs értelme ott lennem. Az emberek lassan meg fognak változni, ám változásuk már nem a kollektív tükrözést követi, hanem egyéni tudat centrikussá válik, így sokkal érthetőbbé válik viselkedésük személyes üzenete.

Aki hibát észlelne és nem érzi, hogy beindult volna rá a korrekció, gondoljon rám és jelezze a problémát.